Söndagsmatchen i Liljas Arena fick en olycklig start när hemmalagets Marcus Mellström, i slutet på uppvärmningen sköt sönder ett utav glasen vid den gamla vippen. Matchen blev på grund av det försenad i 13 minuter.

När domare Kristoffer Folkstrand sedan släppte pucken inför 1 107 åskådare i Liljas Arena så blev glaskrosset inför matchen det mest intressanta de första 30 minuterna av matchen.

Det fick även Nybro Vikings-tränarna Andreas Holfelt och Jerker Jonsson i hemmabåset att agera. Duon tog efter halva matchen spelad time-out, vilket blev startskottet på den annars mållösa matchen.

– Vi har lägena att trycka dit pucken men det är dem som sätter lägena idag. De fick väl lite energi utav det och speciellt efter 1-0 målet. Vi tappar efter det och det blir en ren uppförsbacke för oss som blir svår att hämta igen, säger Oliver Dackell i bortamålet.

När klockan gled sig mot 20 minuter i den andra perioden trodde många i Liljas Arena att även den skulle sluta mållös. Men efter att Helsingborgs Maximilian Nylander schabblat bort ett avslut lyckades hemmasonen Robin Wengdahl snyggt kontra in 1-0 ledningen bakom en storspelande Oliver Dackell i Helsingborgsmålet.

Den sista perioden blev aldrig den nagelbitaren som kan bli i en hockeymatch. Gästerna hade svårt att skapa några farliga lägen och hemmamålvakten Alexander Johansson spikade igen totalt.

Efter mål av Sebastian Borg och två i öppen kasse signerat Johan Järlefelt och Robin Wengdahl kunde hemmalaget tillslut vinna med 4-0.

– Det är det lilla extra som saknas idag, vilket är surt. Nybro gör en bra match och sätter sina lägen. Det är skillnaden idag, säger Oliver Dackell.

Du gör återigen en fin match mot Nybro Vikings och lyckas hålla liv i matchen?
– Det känns bra att möta dem men att jag just spelar bra mot Nybro har jag ingen förklaring till, säger målvakten och skrattar.