Centern Axel Wemmenborn lämnade Pantern i oktober för Malmö Redhawks, därefter har han cementerat sin plats i laget.

 

Nu blir han också kvar i klubben i ytterligare två säsonger, vilket Malmö meddelar på sin hemsida.

– Det känns jättekul att vara kvar och ska bli extremt roligt att representera Redhawks i ytterligare två säsonger, säger huvudpersonen Axel Wemmenborn till klubbens hemsida.

Patrik Sylvegård:

– Axel visade omgående att han behärskade spelet på den här nivå och vi är givetvis glada över att han är en av våra spelare under de kommande säsongerna. Han är en klok tvåvägscenter som tar ansvar över hela banan och är en nyckelspelare för oss när det gäller att döda utvisningar. Det är extra roligt att en tidigare juniorspelare är tillbaka i klubben och vi ser även ytterligare potential i honom och tror att han kan växa i vår miljö, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Wemmenborn, som har ett förflutet i Helsingborgs HC är fostrad i Kristianstad spelade också juniorhockey i Malmö är nöjd över att få chansen i A-laget.

– Det känns jättekul att vara kvar och ska bli extremt roligt att representera Redhawks i ytterligare två säsonger. Jag tycker att det här är ett väldigt bra ställe att utvecklas vidare på och att dessutom får vara med i ett vinnande lag. Förhoppningsvis kan vi ta ett SM-guld framöver och det är en resa jag vill vara med på, säger Axel Wemmenborn.

Text: Victor Andersson.

Källa: 24helsingborg.se