Helsingborg

HHC:s drömstart efter målkalas: ”Vi hade ett härligt flyt igår”

Från en efterlängtad ledighet rakt in i hetluften. HHC som slutade nia i tabellen efter matcherna under hösten började vårens fortsättningsserie med hemmamatch och seger.

– Alltid skönt att börja med en seger, säger forwarden Daniel Åhsberg som matchens främste målsskytt.

Onsdagens match mot Tyringe slutade7-4 till HHC, en match där hemmalaget tog ledningen med 4-0, tappade till 5-3, innan de rödklädda kunde avgöra.

– Vi ska ta en match i taget. Men det gäller att ta vara på hemmamatcherna, säger Åhsberg.

Daniel Åhsberg har ett gediget förflutet i flertalet proffsklubbar i flera olika länder. Bland annat Gislaved, Frölunda, Rögle, Oskarshamn, Växjö, Örebro, Tingsryd, franska Dijon, Vita Hästen, norska Lillehammer och skotska Braehead.

Igår var han matchens gigant när han bar sitt lag till seger med fyra mål.

– Vi hade ett härligt flyt och fick in några puckar. Det är små marginaler och igår studsade det med oss, säger han.

Efter många skador i slutet på höstsäsongen och därmed flera ändringar i kedjorna var Åhsberg under matchen mot Tyringe tillbaka med kedjekamraten Julius ”Julle” Falkenbäck Bergqvist samt med Jesper Lönnberg.

En ny och en gammal kamrat men båda för beröm av fyramålsskytten.

– Det var skönt att vara tillbaka med ”Julle” och sedan tycker jag att Lönnberg kommer in och gör det riktigt bra, säger han.

I och med segern hakar HHC på i toppen av fortsättningsserien.

– Vi vill täppa till luckan till Halmstad och Tranås som ligger precis ovanför oss, säger Daniel Åhsberg.

Nästa match för HHC är hemma mot just Tranås på söndag den 7 Januari kl 16 i Olympiarinken.

Källa: 24helsingborg.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se