Med storspel och en räddningsprocent på 92,4 i hockeyettan har den 23-årige tidigare Jonstorp– och Röglemålvakten Henrik Edström lockat till sig storklubbarna.

Målvakten är klar för en utlåning till Hockeyallsvenskans serieledare Timrå IK.

– Det ska bli kul att komma in och se hur det är där nu när det går så bra för laget, säger Henrik ”Henke” Edström till Kiruna IFs hemsida.

Det går snabbt i hockey brukar man säga, det går fort utanför isen också. Plötsligt hade Henrik Edström en ny klubbadress.

– Ja, det gick ganska snabbt. Jag tyckte att det här kändes rätt. Dels för att Timrå är ett topplag i hockeyallsvenskan och dels för att jag kommer att få vara en av två målvakter på träningarna istället för en av tre, säger Henrik Edström till hemsidan.

Edström har varit en utav hockeyettans bästa målvakter under säsongen och är nu tänkt till att täcka upp för ännu en succémålvakt. Edström ska nämligen ersätta Timrås förstemålvakt norrmannen Henrik Haukeland som är i Sydkorea och spelar OS. Värvningen gjorde Timrå helt enkelt för att undvika en målvaktskris.

Tanken är att Edström stannar i Timrå så länge Haukeland är i väg.

– Han är tillbaka i slutet av månaden och då åker jag upp till Kiruna igen och fixar med allt praktiskt som att flytta ur lägenheten och så. Sedan är jag skriven i Timrå och kan kan ansluta om de får skador på målvaktssidan, säger 23-åringen.

Edström som är född och uppvuxen utanför Helsingborg lämnade Skåne för tre år sedan och flyttade upp till Kiruna. Målvakten hade då representerat Jonstorp, Helsingborgs HC och Rögle. Bland annat hade han med sig ett JSM-guld med Rögles J18 i bagaget.

Eftersom att det bara är några timmar kvar till onsdagens match för Edström får han inte prata med media. Men när Kiruna genomförde en intervju med skåningen under onsdagsmorgonen hade han ännu inte talat om för sina lagkamrater att han lämnar laget.

– Det är klart att det kommer att kännas lite speciellt att säga det eftersom det fortfarande är några matcher kvar att spela. Jag både hoppas och tror att de blir glada för min skull. Jag kommer tillbaka senare så det är inte sista gången jag ser dem, säger Henrik Edström.

Efter matchen i Skellefteå under kvällen stannar Edström kvar och åker under torsdagen söderut till sitt nya lag.

Även om Edström endast är utlånad till Timrå lär han inte ha Kiruna som hemmaplanen framöver.

– Jag ska inte hymla om att jag vill till hockeyallsvenskan, sedan om det blir så är en annan sak. Om det inte blir så så får man tänka om. Just nu går mina tankar kring att jag inte spelar i Kiruna IF nästa säsong. Men jag vill inte utesluta något, säger Henrik Edström till hemsidan.

 

Källa: 24helsingborg.se