Helsingborg

Nordvästskåning till Hockeyallsvenskan: ”Det gick ganska snabbt”

Med storspel och en räddningsprocent på 92,4 i hockeyettan har den 23-årige tidigare Jonstorp– och Röglemålvakten Henrik Edström lockat till sig storklubbarna.

Målvakten är klar för en utlåning till Hockeyallsvenskans serieledare Timrå IK.

– Det ska bli kul att komma in och se hur det är där nu när det går så bra för laget, säger Henrik ”Henke” Edström till Kiruna IFs hemsida.

Det går snabbt i hockey brukar man säga, det går fort utanför isen också. Plötsligt hade Henrik Edström en ny klubbadress.

– Ja, det gick ganska snabbt. Jag tyckte att det här kändes rätt. Dels för att Timrå är ett topplag i hockeyallsvenskan och dels för att jag kommer att få vara en av två målvakter på träningarna istället för en av tre, säger Henrik Edström till hemsidan.

Edström har varit en utav hockeyettans bästa målvakter under säsongen och är nu tänkt till att täcka upp för ännu en succémålvakt. Edström ska nämligen ersätta Timrås förstemålvakt norrmannen Henrik Haukeland som är i Sydkorea och spelar OS. Värvningen gjorde Timrå helt enkelt för att undvika en målvaktskris.

Tanken är att Edström stannar i Timrå så länge Haukeland är i väg.

– Han är tillbaka i slutet av månaden och då åker jag upp till Kiruna igen och fixar med allt praktiskt som att flytta ur lägenheten och så. Sedan är jag skriven i Timrå och kan kan ansluta om de får skador på målvaktssidan, säger 23-åringen.

Edström som är född och uppvuxen utanför Helsingborg lämnade Skåne för tre år sedan och flyttade upp till Kiruna. Målvakten hade då representerat Jonstorp, Helsingborgs HC och Rögle. Bland annat hade han med sig ett JSM-guld med Rögles J18 i bagaget.

Eftersom att det bara är några timmar kvar till onsdagens match för Edström får han inte prata med media. Men när Kiruna genomförde en intervju med skåningen under onsdagsmorgonen hade han ännu inte talat om för sina lagkamrater att han lämnar laget.

– Det är klart att det kommer att kännas lite speciellt att säga det eftersom det fortfarande är några matcher kvar att spela. Jag både hoppas och tror att de blir glada för min skull. Jag kommer tillbaka senare så det är inte sista gången jag ser dem, säger Henrik Edström.

Efter matchen i Skellefteå under kvällen stannar Edström kvar och åker under torsdagen söderut till sitt nya lag.

Även om Edström endast är utlånad till Timrå lär han inte ha Kiruna som hemmaplanen framöver.

– Jag ska inte hymla om att jag vill till hockeyallsvenskan, sedan om det blir så är en annan sak. Om det inte blir så så får man tänka om. Just nu går mina tankar kring att jag inte spelar i Kiruna IF nästa säsong. Men jag vill inte utesluta något, säger Henrik Edström till hemsidan.

 

Källa: 24helsingborg.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se