Helsingborg

Klubben vill bygga arena för 350 miljoner – vid Väla

Under tisdagen avslöjade Helsingborgs Dagblad att divison 1-klubben Helsingborg HC har storslagna planer på gång. Klubben planerar nämligen ett byggprojekt värt 350 miljoner som ska mynna ut i tre träningshallar och en ny matcharena vid Väla Centrum.

– Vi ser ingen framtid att bedriva en elitsatsning i Olympiarinken idag och för oss handlar det om att avveckla eller utveckla, där vi vill köra på det sistnämnda alternativet, säger hockeyklubbens ordförande Peter Rehnström.

Trots att division 1-klubben idag har ett snitt på 242 åskådare, planerar sportchefen att den nya arenan ska ha plats för mer än 5000 personer.

– Vi för en dialog med Helsingborg Stad sedan en tid tillbaka angående projektet. Om vi ska lyfta till allsvenskan vilket är vår vision, så måste vi byta arena.

Klubbens vision är att arenan ska placeras vid Väla där förutsättningarna är betydligt bättre berättar Peter Rehnström, som hoppas att arenan redan kan stå klar om ett par år.

– Vår ambition är att det ska stå klart hösten 2019 vid Väla. Men det är svårt att uttala sig om nu. Det tar tid att få fram en detaljplan och så vidare men vi hoppas ha en finasierngsplan klar i början av nästa år.

Helsingborgs HC har en ambition att själva finansiera projektet på 350 miljoner kronor med hjälp av investerare.

– Vi har dialog med flera stycken som är intresserade, säger Peter Rehnström.

 

 

Källa: 24helsingborg.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se