Under tisdagen avslöjade Helsingborgs Dagblad att divison 1-klubben Helsingborg HC har storslagna planer på gång. Klubben planerar nämligen ett byggprojekt värt 350 miljoner som ska mynna ut i tre träningshallar och en ny matcharena vid Väla Centrum.

– Vi ser ingen framtid att bedriva en elitsatsning i Olympiarinken idag och för oss handlar det om att avveckla eller utveckla, där vi vill köra på det sistnämnda alternativet, säger hockeyklubbens ordförande Peter Rehnström.

Trots att division 1-klubben idag har ett snitt på 242 åskådare, planerar sportchefen att den nya arenan ska ha plats för mer än 5000 personer.

– Vi för en dialog med Helsingborg Stad sedan en tid tillbaka angående projektet. Om vi ska lyfta till allsvenskan vilket är vår vision, så måste vi byta arena.

Klubbens vision är att arenan ska placeras vid Väla där förutsättningarna är betydligt bättre berättar Peter Rehnström, som hoppas att arenan redan kan stå klar om ett par år.

– Vår ambition är att det ska stå klart hösten 2019 vid Väla. Men det är svårt att uttala sig om nu. Det tar tid att få fram en detaljplan och så vidare men vi hoppas ha en finasierngsplan klar i början av nästa år.

Helsingborgs HC har en ambition att själva finansiera projektet på 350 miljoner kronor med hjälp av investerare.

– Vi har dialog med flera stycken som är intresserade, säger Peter Rehnström.

 

 

Källa: 24helsingborg.se